آگونیست های GHRH قابلیت پیوند سلولهای جزایر را برای دیابت نوع 1 افزایش می دهند
23 اکتبر 2015- آگونیست های هورمون آزاد کننده ی هورمون رشد(GHRH) قابلیت سلولهای جزایر را در پیوند این سلولها به افراد مبتلا به دیابت نوع 1 افزایش می دهند.
کارآزمایی های پیوند سلولهای جزایر برای رهایی از تزریق انسولین بروی بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 هر روز در سراسر جهان درحال انجام است. پس از پیوند سلولهای بتا ، کنترل مقدار قندخون در بیماران آسانترمی شود و آنها می توانند سالها بدون نیاز به تزریق انسولین زندگی کنند، اما بیماران پس از پیوند نیاز به مصرف داروهای سرکوبگر سیستم ایمنی دارند.
در مطالعه ی اخیر که توسط کمپانی داروسازی Biscayneانجام گردید، پژوهشگران به بررسی تأثیر آگونیست های GHRH(که به تازگی تولید شده اند) بروی رشد سلولهای جزایر پس از پیوند این سلولها به جوندگان پرداختند.
پژوهش قبلی توسط دکتر Schally متخصص غدد و مشاور علمی کمپانی Biscayneنشان داد که آگونیست های GHRHبطور قابل توجهی می توانند عملکرد سلولهای بتا را افزایش دهند. دراین تحقیق، درمان با آگونیستهای GHRH بروی سلولهای جزایر درمحیط کشت سبب افزایش تکثیر این سلولها، افزایش بیان انسولین و افزایش ترشح انسولین در پاسخ به افزایش غلظت گلوکز گردید.
در این تحقیق با استفاده از استرپتوزوتوسین موشها به بیماری مشابه با دیابت نوع 1 مبتلا شدند، دانشمندان از یک آگونیست خاص بنام MR-409 استفاده کردند، استفاده از این ماده سبب افزایش توانایی این حیوانات برای رسیدن به مقدار قندخون طبیعی و افزایش وزن بدن آنها گردید.
محققان معتقدند اثرات سودمند آگونیستهای GHRHبر عملکرد سلولهای بتا ممکن است برای بیماران مبتلا به دیابت نوع 2 نیز کاربرد داشته باشد.
یافته های این تحقیق در مجله ی the Proceedings of the National Academy of Sciencesمنتشر شد.
منبع: